Donderdag

DAG 4

Donderdag 20 november

Het is inmiddels donderdag en het ziet er naar uit dat de man met de hamer vandaag langs komt. Na bijna een week hard werken weet iedereen wat er van hem of haar verlangd wordt, maar we zijn moe. De gedachte dat we het ontwerp bijna klaar hebben houdt ons op de been. De spanning stijgt, kunnen we nog eenmaal de eisen die door de opdrachtgevers zijn gevraagd leveren.

Je kunt intussen wel merken dat we langzamerhand ervaring krijgen met het "bimmen". Er worden veel onderlinge afspraken gemaakt tussen de verschillende ontwerp groepen om ervoor te zorgen dat de bouwdelen goed op elkaar aansluiten, anders ontstaan de zo ongewenste "clashes". Door de enorme hoeveelheid data die over het netwerk wordt gestuwd komt de server steeds vaker in de problemen. Nu de communicatie tussen de deelnemers optimaal is worden we gehinderd door de gebrekkige communicatie tussen de computers. Communicatie bepaald uiteindelijk dus toch de snelheid van het proces.

Gelukkig is de stemming goed en laten we er ons door een paar kleine tegenslagen er niet onder krijgen. Kleine ergernissen lachen we van ons af want zijn intussen ook veel verbindingen tussen de deelnemers ontstaan. Waar maandag slechts onbekende gezichten ons aankeken worden we nu vertrouwd toegeknikt en is er altijd wel iemand waarmee je een oplossing kan improviseren. Want, ja, dat hebben we wel geleerd deze week; communiceren, improviseren en lachen  …..geeft nog dat beetje laatste energie.


Remko de Haan
BuildingInfo Architects
Binckhorstlaan 36
2516 BE Den Haag
Nederland