Dagverslag dinsdag 3 juni

08:00

Om 08.00 uur zitten alle deelnemers van de zesde BIMCaseweek klaar voor de start in de congreszaal van Landgoed de Zonheuvel in Doorn. Na het opstarten van alle computers gaan de twee teams aan de slag om de strategie van de dag te bepalen. Ondertussen is het panel bestaande uit Jaap Kolk, Dik Spekkink, Theo Ockhuijsen, Fred Janssen, Eduard Mooiweer en Kaja Pohlmann bezig om hun plan voor de dag te bespreken.

De teams moeten aan het eind van de week een zo hoog mogelijk BIM-gehalte behaald hebben. Dit wordt via de BIMCriteria getoetst. Er kunnen per criterium elke dag vier sterren worden verdiend. De uitdaging voor de teams ligt er in een BIM omgeving te creëren waarin zoveel mogelijk aspectenen van bestaande bouw worden afgedekt. Het doel voor de teams is te komen tot een bigBIM van samenwerkende software en databases.

Voorafgaand aan de BIMCaseweek is er al gediscussieerd op de ProjektpleK over een mogelijke teamnaam voor het team met als begeleider Hermie Heijnen. BIM fanaten, BIMmortal, Beyond BIM; aan creativiteit ontbreekt het niet. Uiteindelijk wordt gekozen voor de naam Bimcovery, met een bijpassend logo.

10:30
Team Bimcovery is rond 10.30 uur al druk aan de slag om hun bedachte plan te realiseren. Het andere team is achterin de congreszaal nog steeds in overleg. Aan de teams is een 3D-model van het woon-zorgcentrum De Venser in Amsterdam gegeven. Omdat er in het verleden geen BIM is gebruikt in is deze ruw en vol met fouten. Het is aan de deelnemers om aan het eind van de week het hoogste BIM-gehalte te verkrijgen.

11:20
Vlak voor de lunch gaan de twee teams hun bevindingen overleggen en de planning presenteren. Bimcovery wisselt tips uit terwijl team twee nog aan het overleggen is. Er zijn duidelijk een paar teamleden die proberen de leiding te nemen in het team Bimcovery. De andere nemen meer een afwachtende rol aan. De groep is nog lichtelijk ongeordend op zoek naar wat er is en wat er nog ontbreekt in het model. Iedereen is op zoek naar een taak. Coach Heijnen benadrukt ook dat er iets gezien moet worden. “Laat zien wat je aan het voorbereiden bent.”

Team twee, ondertussen benoemd tot Beyond 3D, is even later ook klaar voor een presentatie. Het valt direct op dat het team een duidelijke rolverdeling heeft en dat het een zeer divers gezelschap is. In dit team zitten ook de enige twee vrouwelijke deelneemsters. Jeroen Pat wordt gezien als de algemene leider van het team. Door middel van een planning met post-its wordt duidelijk dat het team drie subgroepen heeft gevormd: groep 3D, 4D en 5D en 6D. Al deze subgroepen hebben ook een actievoerder die het team aanspoort.

14:00
Bimcovery komt voor de tweede keer bij elkaar om met elkaar te overleggen wat de groep wel moet doen en wat niet. Het team wil zich concentreren op één appartement maar twijfelt of dit voldoende is. De groep is duidelijk meer gestructureerd dan vanochtend. Er zijn verschillende teams gemaakt waarvan een groep ook het andere model uitwerkt. Er zijn twee sprekers en er is minder geroezemoes. Team Beyond 3D heeft vertrouwen in de gemaakte afspraken en komen woensdagochtend om 08:00 uur pas weer bij elkaar.

15:00 Het oordeel van het panel

Het panel trekt zich rond een uur of 15:00 om hun bevindingen te bespreken die ze anderhalf uur later zullen presenteren aan de twee teams. Ze zijn het er over eens dat Bimcovery nog zoekende is op dit moment. De teamleden maken niet genoeg gebruik van elkaars kwaliteit. Er zitten een aantal fanatiekelingen in het team, en aantal die hun ei nog niet helemaal kwijt kunnen. Uit deze gedachte komt voort dat Bimcovery moet werken aan een duidelijk leiderschap. Ze hebben niet één natuurlijke leider die eruit springt en daardoor draaien ze in een rondje om elkaar heen. Ze zijn daarnaast op dit moment nog niet genoeg bezig met de opdrachtgever. De tip voor het team is: maak een koppeling met de opdrachtgever en heb duidelijk voor ogen wat er vrijdag gepresenteerd moet worden. Het team heeft de kennis, volgens het panel, het komt er alleen op dit moment nog niet op de juiste manier uit. Het panel vindt het goed dat Bimcovery zich focust op welke informatie van belang is en welke informatie weggelaten kan worden.

Het panel is onder de indruk van de structuur van het team van Beyond 3D. Dit team heeft een natuurlijke leider en een zeer waterdichte planning gemaakt. Het panel vraagt zich af of het team niet te veel hooi op hun vork neemt. Ze hebben op het moment nog onvoldoende informatie over het doel van de software, daar kan het panel nog niet over oordelen. Het panel vindt het goed dat de teamleden niet direct achter een computer zijn gaan zitten, maar dat ze eerst de tijd hebben genomen elkaar te leren kennen. Op deze manier kunnen de teamleden goed gebruik maken van elkaars kwaliteiten, omdat ze weten wie welke kennis bezit.
In de verdeling van de stemmen scoort Beyond 3D twee punten hoger dan Bimcovery.

16:30
Om half vijf is het dan tijd voor de presentaties. Het woord is aan Jeroen Zat van Beyond 3D. Het team benadrukt dat ze gekeken hebben naar de beoordelingscriteria. Ze willen de focus leggen op lifecyclemanagement. Daarvoor nemen ze de rol in van regisseur in plaats van de rol als modelleur. Het team is divers qua innovatiekennis en deze krachten kunnen ze bundelen. Daarnaast heeft het team Social Media ingezet. Ze zijn actief op Twitter, Facebook en LinkedIn. Het team heeft besloten zich te focussen op een deel van het project; twee woningen. Deze dag is het team bezig geweest te omgeving te analyseren en het te koppelen aan Vico. Daarnaast toont Beyond 3D de strakke planning voor de komende drie dagen.

Bimcovery opent door de zaal de naam van hun team uit te leggen. Het team wil de wereld ontdekken in BIM, net als Discovery de wereld wil ontdekken. Het team bestaat volgens het Belbinmodel uit veel samenwerkers en zo zien ze zichzelf ook. BIM is ‘met z’n allen’ en het belangrijk dat iedereen het leuk vindt waarmee hij bezig is. De strategie is hierop ook gefocust; wie vindt wat leuk om te doen? Ook Bimcovery richt zich op een deel van het project, namelijk één vleugel. Het team heeft een lijst gemaakt van alle groepen die belang hebben bij het Bimmodel. Ze focussen zich op een aantal groepen van deze lijst.

Uiteindelijk toont het panel de toegekende sterren. Ondanks dat Bimcovery minder sterren heeft zegt het panel te geloven in de kennis van team. Er zit meer in, laat het eruit komen! Thijs Hajee van BIMcovery geeft aan dat hij blij is met deze feedback. Beyond 3D wekt veel verwachtingen, zegt het panel, ze hoopt dat het team dit waar kan maken. In deze presentatie wordt ook benadrukt dat de teams misschien moeten gaan samenwerken. Deel elkaars kennis, maak elkaar beter.