Status woensdag 13 maart

Na de tweede tussenpresentatie heeft het Panel wel wat uit leggen.

De beoordelingen worden door alle teams met ongeloof bekeken. Het team dat aan kop gaat, BIMmoverend, kijkt gelukkig naar de 13 sterren die ze hebben gehaald. Maar willen toch ook wel heel graag weten wat de verschillen veroorzaakt met de andere twee teams die 7 en 8 sterren hebben. Wat si eigenlijk het maximum aantal sterren? Ja, dat is dus 20 sterren. Dat zou fenomenaal zijn. Wel worden die sterren "relatief" toegekend. Dat betekent dat wordt meegerekend, wat zou hebben gekund, binnen de grenzen van opdracht en tijd en ten opzichte vand e andere teams. Dat zal tot vrijdag bij de eindbeoordeling zo zijn.

Waar komen die verschillen vandaan? Gelukkig heeft het Panel zich goed voorbereid en kunnen ze zich in groepjes onder de teams verspreiden om verdere uitleg te geven.

De grote uitdaging blijft kennelijk dat de teams en het Panel nog niet zodabnig met elkaar samenwerken dat ook alle resultaten met elkaar worden uitgewisseld. En ja, is het argument, als je iets beoordeeld wilt hebben, dus als je sterren wilt verdienen, moet je wel zorgen dat het Panel ziet wat je gedaan hebt.

Alle teams hebben eigenlijk de mening dat er veel meer is gebeurd dan dat is beoordeeld. Waarschijnlijk, of naar verwachting eigenlijk, zal net als in vorige edities de produktie op donderdag pas echt goed op gang komen. En dan zullen we eens wat zien. Iedereen is daar heel benieuwd naar.

Wel is de hele werkruimte gisteren vol gehangen met allerlei schema's, plaatjes en tekeningen. De plotter en printer van Canon doen goed hun best. Er is al papier extra bijbesteld. Dus daar kan het niet aan liggen.

Het BIM-gehalte, waar alle teams aan werken, is na twee dagen enigszins naar verwachting. Veel kennis zit nog in de koppen en in de computer. Die gaat er op donderdag allemaal uitkomen. Het Panel zal vaak bij de teams worden geroepen, om resultaten te tonen. Ze krijgen het erg druk, is de verwachting. Maar daar zijn ze op voorbereid.