Dagverslag vrijdag 15 maart

Vrijdag, de laatste dag van deze BIM-marathon. Wat een aanslag op het uithoudingsvermogen. Om kwart over zeven zei de receptionist van het hotel: "Prettig weekend". Huh, weekend, dat is nog lang niet. En toch is het vrijdag.

De dag verloopt als gepland, de laatste successen worden behaald. Nog een aantal keren wordt er geklapt voor bereikte successen. Het Panel reageert direct om de successen op te tekenen. Mooi om te zien dat deze spirit er in zit.

Wat precies de successen zijn, wordt uitgebreid in de teams en tussen de teams gedeeld. Iedereen heeft het gevoel dat ontzettend veel wordt geleerd. De uitdaging wordt om dat om te zetten in werkzame dingen na deze uithoudingsproef, weer terug in de gewone realiteit van alledag.

De presentaties van de teams 's middags aan een bijna volle zaal (250 mensen), zijn indrukwekkend. Men heeft zich goed voorbereid en is in staat om in korte tijd de essentie van de bereikte resultaten in de teams te tonen. Datamodellen, processchema's, uitwisselingsoverzichten, BIM-afspraken, alles komt in sneltreinvaart voorbij. Daarbij wordt handig gebruik gemaakt van de bouwopdracht van Saxion om voorbeelden te tonen.

Uiteindelijk blijkt over de hele week gezien, het team dat zich BIMmoverend heeft genoemd, het beste resultaat geboekt. Het Panel heeft na de presentaties nog enkele minuten nodig om dit vast te stellen. Minister President Mark Rutte vult deze leemte behendig in met een korte toespraak op film.

De prijsuitreiking verloopt gezellig chaotisch. Daarna is de druk er echt eindelijk af. In een gemodelijke sfeer wordt in een bar van de Grolsch Veste nagepraat met de bezoekers. Eindelijk kan iedereen zonder de gejaagdheid van de BIMCaseweek stoom afblazen. Niks hoeft meer, geen tijdsdruk meer, alleen nog uitblazen en rustig naar huis. Alle indrukken verwerken.

Het weekend is hard nodig om de accu weer enigszins op te laden en maandag aan alle collega's deze unieke ervaring over te brengen. Veel succes daarmee.