Blog vrijdag 15 maart

ing. J.G.M. (Johan) de Groot, lid van het Panel, werkzaam bij Wagemaker

Dag 4 van 4
Je leert snel in een week. Volgende keer zal ik geen kam vergeten en ook het scheermes gaat de koffer in. Is dat niet waar het om draait bij de BIMcaseweek? Alle deelnemers gaan hier weg met de kennis en ervaring waardoor men bij de start van een BIM project rekening kan houden met valkuilen en kansen! Geweldig leerzaam zo'n week.

Ik sta op met spierpijn in mijn hersenen… een soort overbelasting, denk ik. Nog een dagje vlammen en dan kunnen we de bruikbare dingen er uit gaan filteren. Voor deze dag laat ik alle data nog even in mijn hoofd rondspinnen.
Het is eerder dan andere dagen al een drukke bedoeling in de Grolsch Veste. De laatste modelhandelingen worden nog verricht. Mensen zijn in gesprek over hoe ze elkaar kunnen versterken, ook na de BIMcaseweek. Er hangt een prettige sfeer. Innovatieve ideeën en creatieve oplossingen steken overal de kop op. Zelfs ik begin deze dag nieuwe dingen te leren. Goed om me te voeden met nieuwe kennis.

De dag vliegt voorbij (dit wordt een kort blogje verwacht ik). In alle diversiteit en hectiek vind ik weinig tijd om even rustig het een en ander op digitaal papier te zetten. Het zit echter allemaal wel in mijn hoofd. In de middag hebben wij, de panelleden een mooi overleg (ervaring leert dat dit de mooiste conversatie van de week is). Het blijkt dat mijn verhaal in mijn hoofd aardig correspondeert met de rest van de collega's. Konden we onze "local file" mindmap maar makkelijk bundelen in de central mindmap file… Communicatie blijkt dus de oplossing, niet alleen bij ons als panel maar in alle processen die we deze week voorbij hebben zien komen.

Na veel wikken en wegen komen we tot een eindoordeel. Op basis hiervan gaan de bij de (inmiddels meer ontspannen) teams langs om te peilen of wij elkander begrepen voelen. Dit ook om misverstanden achteraf te voorkomen, want dat de wedstrijd leeft, is meer dan duidelijk! We merken dat iedereen goede aandacht heeft voor hetgeen wij zeggen en gelukkig komt er hier en daar wat discussie los, niet altijd zonder humor! Er wordt gelachen en gesocialiseerd, de druk is van de ketel. Behalve voor de presentatoren natuurlijk, die mogen zo aan de slag.

We gaan naar beneden… de zaal waar honderden mensen samen komen om het gevoel van de BIMcaseweek te ervaren en te begrijpen. Ik ben trots. Samen is hier deze week écht geBIMt en we gaan het u nu showen. Wij zijn trots om te kunnen laten zien hoe het bouwproces ingericht kan worden als iedereen de knowhow en mindset heeft zoals een echte BIMcaseweek-er! We survived the BIMcaseweek 2013!