Dagverslag dinsdag 12 maart

Oh, wat hebben ze er zin in! Trappelend en popelend staan (de meeste van) de 60 deelnemers om 8:00 uur voor de deur van de Grolsch Veste in het FC Twente stadion.

Gewapend met hun computers onder de arm, en (meerdere) beeldschermen als geschut betreden zij het pand. Elk team gaat eerst overleggen. De neuzen dezelfde kant op is het credo.

Team D2M (de uitleg van de naam horen we morgen) wil niet direct aan de slag, maar bepaalt de strategie aan de hand van de opdracht. Ze bepalen een proces en structuur. Terug naar de initiatieffase, maar wel met de kennis van de ontwikkelings-, uitvoerings-, en beheer&onderhoud fase. Zij werken in 2 teams (tunnel en gebouw), de projectcoördinator heeft het overzicht. De opdrachtgever wordt bevraagd en de modellen worden uitgevoerd in de cloud. Morgen wordt een variantenstudie uitgevoerd.

BIM Moverend (Van motiverend en on the move) heeft 4 teams samengesteld om de opdracht te doorgronden. Gebouw, Kruising, Parkeren en Algemeen (integraal) zullen per deelgebied van de opdracht hun doelen realiseren. Ze hebben een planning opgesteld, waar ze morgen ook harde deadlines in gaan aangeven. D.m.v. Het Belbin model, heeft een ieder inzicht gekregen / bevestiging gekregen van zijn favoriete rol.

Epy2Ko (van het Epy Drost gebouw en Ko Wieringa) (En dus niet van Knock Out...) heeft het proces vooral organisch laten verlopen. Waar is iedereen goed in en welke rol wil iedereen invullen? Een mooi Belbin plaatje prijkt aan de muur. Ook zij hebben teams gevormd om de opdracht te ontleden, zij het wel andere teams; bouwkundig, installatietechnisch, tunnel en campus. Ze hebben zelfs een veldbezoek gebracht aan het Epy Drost gebouw.

Vervolgens geeft het panel haar beoordeling aan de hand van de BIMCriteria. Vandaag is D2M de winnaar. Nipt hoor, dus er kan nog van alles gebeuren.

De aanval is ingezet!