Maandag 15 maart 2010

Maandag: Het zit al in de teams verborgen.

We zijn begonnen! Al vanaf 7:00(!) uur 's ochtends stromen de deelnemers binnen. Sommigen enkel met een laptop, anderen met een steekwagen met computers en extra TFT-schermen. Terwijl de stroom-, en internetkabels nog worden aangelegd, stallen de deelnemers hun waar uit. Het restaurant wordt binnen no-time omgebouwd tot een ware LAN-party. Niet een LAN-party Medal of Honor soldiers, maar met 3D-pakketten.

Drie teams strijden om het hoogste BIM-gehalte van hun model. Alle drie de teams hebben lering getrokken uit de vorige edities van de BIMCaseweek. Want eerst worden er afspraken gemaakt alvorens diep inhoudelijk in de modellen te pakken. Met welke pakketten werken we? Hoe wisselen we uit? Waar willen we donderdag staan? En hoe komen we daar? 
De rolverdeling wordt per team verschillend ingericht. Team 3 gebruikt een Belbin-methode om de rollen te verdelen. In team 1 wierpen leiders zich op. Team 2 heeft een rolverdeling op basis van disciplines. Afzonderlijke taken worden verdeeld aan de hand van competenties. De insteek van de teams verschillen. Terwijl 1 zich richt op de standaardisatie, richt team 2 zich op het vullen van het model met informatie en richt team 3 zich op de invulling van de organisatie.
Het panel beoordeelt de teams. Op basis van 9 aspecten oordelen zij dat team 2 momenteel aan de leiding gaat! Toch wordt nog niet gepresenteerd waar de teams toe in staat geacht worden. Het panel zegt: het zit nog in de teams verborgen. (vrij naar Michelangelo)
Direct na de tussenstand komen de teams weer bij elkaar. De focus wordt verlegd. Scoren op de BIMCriteria wordt het doel! De adrenaline giert alweer door de aders. Fanatiek en enthousiast storten de deelnemers zich 's avonds nog op de opdracht! Dat belooft wat!

Het is 21.30 uur als de laatste deelnemers huiswaarts vertrekken. Het is nog nooit zo laat geweest de eerste dag. Dat belooft wat…….