Donderdag 18 maart 2010

Dagverslag 4: 18-03-2010

De einduitslag: Brain in Motion heeft gewonnen!

De hele donderdag werd nog hard gewerkt aan de doelstellingen om de beoordeling van elk team nog te verbeteren. Kleine oogjes en wallen onder de ogen waren nu echt goed zichtbaar. Gisteravond waren de laatste deelnemers door de organisatie om 22.00 uur uit de werkruimtes gestuurd. 's Morgens vroeg kroop iedereen gemotiveerd weer achter de computer voor de laatste loodjes . 's Middags is ten slotte de eindpresentatie gepland.

De deelnemers presenteren aan een groot publiek van zo'n 400 geinteresseerde bezoekers de prestaties van de afgelopen week. In een enthousiast verhaal blijkt elk team een grote vooruitgang te hebben geboekt in de laatste uren.

Waarschijnlijk is dat elk team toch in de eindpresentaties op de voorgaande dagen, belangrijke informatie heeft achtergehouden om hun concurrenten zand in de ogen te strooien. Want vanmiddag blijkt dat de afgelopen dagen ontzettend hard is gewerkt door alle deelnemers. Elk team heeft een mooie presentatie gemaakt van de resultaten en ervaringen van de afgelopen week.

Het panel heeft haar beoordeling goed voorbereid. De uitleg van de BIMCriteria werd gevolgd door een spannende bekendmaking van de winnaar: "Brain in Motion". Zij hebben het hoogst gescoord op de BIMcriteria.

De projectleider van opdrachtgever ING Real Estate is ontzettend verrast door de betoonde resultaten. Hij overhandigt met de hartelijke felicitaties de bijbehorende prijs aan de winnaars.

De algemene opinie van de deelnemers is, dat ze ontzettend veel hebben geleerd. Dat BIM nu echt voor hen is gaan leven en dat ze uitzien naar de toepassingen de komende tijd in hun eigen bedrijf en projecten. Want één ding is zeker, we gaan er allemaal mee door!