Dinsdag 16 maart 2010

Dagverslag 2: 16-03-2010
Vandaag is het onze dag!

Vanaf 8:30 uur drommen de deelnemers weer fris en fruitig (althans de meeste...) gezamenlijk om de Smartboards heen. De werkzaamheden van de maandag worden samengevat, kennis wordt gedeeld. Kort wordt besproken wat het doel is voor de dinsdag. Vandaag wordt er gefocust op de BIM-criteria. De opdrachtgever voegt nog een drietal casussen toe aan de criteria.

Omdat de opdracht een werkelijk project betreft, de zeven Provinciën te Amsterdam Overhoeks, zijn de casussen ook echt. Zonweringen toepassen is casus 1. De zonwerende ramen en de altijd stromende luchtkoeling voldoen niet aan de wensen van de aspirant kopers. Aan de teams de uitdaging om een passende oplossing te vinden.
Dat zal ongetwijfeld hoog scoren op de creativiteitscriteria :-). Casus 2 is het weergeven van een uitzicht van één van de appartementen. Daarbij wil de opdrachtgever weten, waarom men gekozen heeft voor juist dát uitzicht. In casus 3 worden de teams uitgedaagd om de geluidslekken op te lossen. Al met al weer genoeg om de dag door te komen...

En de dag verloopt gestaag. Het is zelfs rustig, zo druk zijn ze aan het werk. Onze deelnemers. Onze fanatiekelingen. Onze BIM'ers. 

Tijdens de afsluiting aan het einde van de dag blijkt elk team zijn eigen aanpak te hebben en vallen de verschillen goed op. Masters in BIM (team 1) is bezig om een optimaal proces te lopen. Team 3D (team 3) is meer van de pragmatische kant en Brain in Motion (team 2) gebruikt de BIMserver. Zo zie je maar weer dat dezelfde uitdaging tot vele wegen naar Rome kunnen leiden. De beoordeling door het panel laat dan ook een nagenoeg gelijke tussenstand zien. Het wordt nog heel spannend in de wedstrijd!